fbpx

Andrea Pellegrini

Andrea Pellegrini har inden for de seneste år etableret sig som en af Danmarks førende mezzo-sopraner både hvad angår opera-, lied- og koncertrepertoire.

Andrea Pellegrini debuterede i 2006 som Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla på Den Kgl. Opera i København og har siden sunget Annio i Mozarts La clemenza di Tito, Alisa i Donizettis Lucia di Lammermoor og Valencienne i Lehárs Den Glade Enke samme sted. I 2006 debuterede hun på den Den Jyske Opera i Århus som Cherubino i Figaros Bryllup, og det efterfølgende år sang hun Mercedès i Bizets Carmen på Teater Hedeland.

Andrea Pellegrini har optrådt som solist med de førende danske orkestre, bl.a. Det Kgl. Kapel, DR SymfoniOrkestret og Concerto Copenhagen, samt arbejdet med dirigenter såsom Adam Fischer, Giancarlo Andretta, Christian Badea, Giordano Bellincampi og Lars Ulrik Mortensen.

Hendes brede koncertrepertoire inkluderer både de store værker af Bach (Matthæus-Passionen, Johannes-Passionen, Juleoratoriet, H-Mol-Messen og Magnificat) såvel som Händels Messias og Judas Maccabæus, Haydns Nelson-Messe, Mendelssohns Elias, Rossinis Petite messe solenelle, Pergolesis Stabat Mater samt både Dvořáks og Mozarts Requiem. Hun har sunget Arianna i Haydns cantata Arianna a Naxos med cembalisten Lars Ulrik Mortensen i 2006. Det efterfølgende år optrådte hun med kort varsel i César Francks oratorium Les beautitudes i Musikhalle i Hamburg.

Andrea Pellegrini er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2006 og har derudover deltaget i masterclasses med Thomas Hemsley, Roger Vignoles, Helmut Deutsch, Anthony Rolfe Johnson og David Radok. Hun har modtaget adskillige priser og legater og har indspillet en del cd’er, heriblandt Bachs Juleoratorium på pladeselskabet ClassicO, samt værker af Peder Gram på Dacapo.

Ensemble MidtVest · Bitten og Aage Damgaards Plads 2 · 7400 Herning · Denmark · T +45 96 666 777 · kd.vm1548013044e@ofn1548013044i1548013044