fbpx

Sergio Azzolini, fagot

I sommeren 2014 tiltrådte den italienske fagottist Sergo Azzolini som kunstnerisk konsulent for Ensemble MidtVest.

Sergio Azzolini er en af samtidens mest innovative og alsidige fagottister. Han er født i 1967 i Bolzano i Italien og begyndte sine første studier i sin hjemby hos Santi Romano på Musikkonservatoriet ”Claudio Monteverdi”. Senere studerede han hos Klaus Thunemann på musikkonservatoriet i Hannover. Samtidig var han solo-fagottist i the European Union Youth Orchestra.

Sergio Azzolini har vundet mange prestigefulde konkurrencer, heriblandt Carl Maria von Weber-konkurrencen, ‘Prague Spring’-festivalens konkurrence og ARD-konkurrencen i München. Igennem ti år spillede han sammen med den meget succesfulde Ma’alot Quintet.
Foruden hans solo-karriere som fagottist med et moderne instrument har Sergio Azzolini samtidig spillet barokmusik på datidens originale instrumenter. Som barokfagottist er han medlem af continuo-gruppen i Ensemble Baroque de Limoges, dirigeret af Christophe Coin. Som solist optræder han regelmæssigt med ensemblet Sonatori de la Gioiosa Marca, L’ Aura Soave di Cremona og La Stravaganza Köln. Desuden er han fast medlem i kammerensemblet Parnassi Musici.

I perioden 2002 til 2007 var Sergio Azzolini kunstnerisk leder for orkestret Kammerakademie Potsdam. Sammen med sit orkester udforskede han og optrådte han med et bredt repertoire som spændte fra barokmusik til en del uropførelser. Desuden stod han i spidsen for tre meget succesfulde operaproduktioner: ‘La fida Ninfa’ af Antonio Vivaldi, ‘Le nozze di Dorina’ af Baldassare Galuppi og i 2010 ‘Montezuma’ af Karl Heinrich Graun. I 2011 dirigerede Sergio Azzolini igen Kammerakademiet i en iscenesat version af Mozart’s “Le nozze di Figaro” i Potsdam.

Sergio har indspillet et stort antal CDer, der har vundet mange prestigefulde priser og viser ekstraordinær stilistisk diversitet. Han arbejder på nuværende tidspunkt på en komplet indspilning af Antonio Vivaldis 39 fagotkoncerter på pladeselskabet Naïve’s Vivaldi Edition.

Siden 1998 har Sergio Azzolini været fagot- og kammermusikprofessor på Hochschule für Musik i Basel.

 

Ensemble MidtVest · Bitten og Aage Damgaards Plads 2 · 7400 Herning · Denmark · T +45 96 666 777 · kd.vm1548014635e@ofn1548014635i1548014635