Klarinet – Tommaso Lonquich

Anmelderrost som en “formidabel klarinettist” (Mundo Clásico) og rost for sin “overdådige tone” og en “mesterlig beherskelse og passion i sit spil” (Oberon´s Grove), har Tommaso Lonquich en mangesidig og fornem karriere.

Ud over at være klarinettist i Ensemble MidtVest, er Tommaso medlem af Chamber Music Society of Lincoln Center i New York, som han jævnligt optræder med i USA og tager på turné med.

Han har optrådt på fire kontinenter og på verdens mest prestigefulde scener (Carnegie Hall, Alice Tully Hall, Suntory Hall, Salle Pleyel) og bliver jævnligt inviteret af store festivaler (Lockenhaus, Pacific, Cortina, Portogruaro). Han har en travl kammermusikkalender og optræder med Umberto Clerici, Alexander Lonquich, Claudio Martinez Mehner, Jeffrey Swann, Ani Kavafian, Gil Kalish og strygekvartetterne Nous, Allegri og Amphion.

Tommaso Lonquich optræder jævnligt som solo-klarinettist med the Orchestra Leonore (Pistoia/Italien) og Kammerorkestret i Mantua og har samarbejdet med dirigenter så som Zubin Mehta, Vladimir Ashkenazy, Fabio Luisi og Leonard Slatkin.

Han er medlem af den kunstneriske ledelse af KantorAtelier, et pulserende kultursted i Firenze (Italien), dedikeret til at udforske musik, teater, kunst og psykoanalyse. Tommaso har også været med til at grundlægge samt leder pladeselskabet KantorAtelier Music.

Tommaso Lonquich har studeret på University of Maryland (USA) og på Escuela Superior de Musica Reina Sofía (Madrid/Spanien). Sidstnævnte belønnede ham med den prestigefulde årlige pris, overrakt af Dronningen af Spanien. Hans hovedlærere har været Michel Arrignon, Loren Kitt, Alessandro Carbonare og François Benda.

Han kan høres på en række CD-indspilninger med Ensemble MidtVest og Plural Ensemble (på Dacapo, cpo og Col Legno) såvel som på live-indspilninger på BBC og andre statslige radiofonier rundt omkring i verden.

For fremtidige projekter, turnéer og lignende se www.lonquich.com

 

Ensemble MidtVest · Bitten og Aage Damgaards Plads 2 · 7400 Herning · Denmark · T +45 96 666 777 · kd.vm1566566635e@ofn1566566635i1566566635