Ensemblechef – Oliver Quast

Født 1971 i Hamburg/Tyskland.

Da Oliver d. 1. oktober 2006, efter tre år som administrator for Athelas Sinfonietta Copenhagen, startede som ny leder for Ensemble MidtVest, havde han ikke svært ved at falde godt til i Jylland: Stort set gennem hele sin barndom havde han været på ferie i Ry-egnen (hvor han også bor nu), så han følte det nærmest som at være kommet hjem.

Det, som imidlertid mest fristede ham til at flytte vestpå, er Ensemble MidtVests særlige struktur og profil. At være tovholder for Ensemblets ambitiøse planer om udvikling af grænseoverskridende musikprojekter er en udfordring i særklasse, som fortsat ikke har mistet sin fascination den dag i dag.

Men heller ikke ensemblets sammensætning har været uden betydning: I det hele taget har Oliver altid følt sig mest på hjemmebane, når han kunne arbejde med unge musikere. Helt tilbage i starten af sin karriere var han ansvarlig for orkestret ved det konservatorium, han selv gik på (Orchester der Hochschule der Künste Berlin, 1994-97). I 1997 fik han sit første rigtige job hos forbundsstudenterorkestret Den Unge Tyske Filharmoni, hvorfra han i 1999 skiftede til Slesvig-Holsten Musik Festivalens Orkesterakademi, som hver sommer samler ca. 120 unge musikere mellem 16 og 26 fra hele verden på Salzau Slot i nærheden af Kiel. I 2003 flyttede han så til Danmark for at være administrator for Athelas Sinfonietta Copenhagen, og fra 2005 til 2010 var han manager for DR UngdomsEnsemblet. I 2011 startede han Holstebro Masterclass’en, der én gang om året giver unge danske kammerensembler mulighed for at få instruktion af internationale musikere af høj rang.

Sin begrænsede fritid tilbringer Oliver, som ellers elsker god litteratur og lange vandre- eller kajakture, typisk sammen med familie og venner, enten i Tyskland eller ude i sommerhuset i den svenske skov.

 

Se sæsonprogram

Sæsonprogram 2016/2017
Sponsorer

Carnegie Hall, New York 2012


Mød Ensemble MidtVest på youtube…

Ensemble MidtVest · Bitten og Aage Damgaards Plads 2 · 7400 Herning · Denmark · T +45 96 666 777 · info@emv.dk