Ensemble MidtVest

HVEM ER VI?
Ambitiøse og dedikerede klassiske musikere med speciale i kammermusik danner tilsammen Ensemble MidtVest. Elleve prisvindende individualister, uddannet fra nogle af verdens bedste konservatorier, der i samspillet smelter sammen til ét ensemble og formidler et bredt repertoire af klassiske kammermusikværker på et internationalt niveau.
Ensemblet blev etableret i 2002 og er kendt for sin ambitiøse og kreative programlægning med fokus på den kunstneriske kvalitet. Besætningen består af en strygekvartet, en blæserkvintet og en pianist. Siden sommeren 2009 har ensemblet boet på HEART – Herning Museum of Contemporary.

KONCERTER I IND- & UDLAND
Ensemble MidtVest spiller ca. 80 koncerter om året i ind- og udland. Ensemblet har således optrådt i Sverige, Norge, Tyskland, Polen, Italien, Storbritannien, Grækenland, Brasilien, Canada og USA. Ensemble MidtVest har optrådt i Carnegie Hall i New York tre gange (2012, 2014, 2016), i Mooredale-koncertserien i Toronto (Canada) og på Rio International Chamber Music Week (Brasilien).
I Europa har Ensemble MidtVest bl.a. spillet på Festspiele Mecklenburg-Vorpommern og Elmau Slot (Tyskland), Kings Place (London, England), the Vale of Glamorgan Festival of Music (Wales, Storbritannien), Sounds New Contemporary Music Festival (Canterbury, England), ULTIMA – Oslo Contemporary Music Festival (Norge), PROBALTICA Festival (Polen) og The International Festival of the Aegean (Grækenland).

GÆSTEMUSIKERE & INSTRUKTØRER
Ensemble MidtVest har samarbejdet med en lang række højtprofilerede gæstemusikere, heriblandt klarinettisterne Martin Fröst, Charles Neidich og Johannes Peitz, cellisterne Thorleif Thedéen og Christoph Richter, pianisterne Alexander Lonquich og Christian Ihle Hadland, sopranen Christina Landshamer, violinisten Pekka Kuusisto, bandoneonisterne Per Arne Glorvigen og Paolo Russo, Den Danske Strygekvartet og den canadiske Alcan String Quartet. Siden 2014 har fagottisten Sergio Azzolini været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på den tidlige klassiske musik.

IMPROVISATION
Ud over den traditionelle kammermusik arbejder ensemblet med improvisation med henblik på at udvikle et fælles og unikt musikalsk sprog, hvor grænser mellem musikalske stilarter og genrer ikke eksisterer, men hvor intuition, samspil og kreativitet styrkes. I den forbindelse har jazzmusikeren Carsten Dahl været tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet siden 2007.

CD-UDGIVELSER
I 2006 vandt Ensemble MidtVest DRs P2-pris for årets bedste danske CD-udgivelse i kategorien kammermusik for indspilningen af klaverkvartetter af Mozart og Brahms. Siden har ensemblet udgivet talrige CD’er, bl.a. med musik af Carl Nielsen og Francis Poulenc (cpo), Vagn Holmboe, Jørgen Jersild, Hans Abrahamsen (Dacapo) og Peter Bruun. I 2015 og 2016 udkom de første af i alt fem CD’er med hele Niels W. Gades kammermusikproduktion (cpo). 

STØTTET AF
Ensemble MidtVest er et af Danmarks fire klassiske basisensembler og støttes af Statens Kunstfond samt af de fire kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande og Struer. Herudover samarbejder ensemblet med adskillige sponsorer. Ensemblets Venner støtter i 2015-2017 udgivelsen af CD-serien med kammermusik af Niels W. Gade.


Opdateret 01.02.2017 

 

Se sæsonprogram

Sæsonprogram 2016/2017
Sponsorer

Carnegie Hall, New York 2012


Mød Ensemble MidtVest på youtube…

Ensemble MidtVest · Birk Centerpark 8 · 7400 Herning · Denmark · T +45 96 666 777 · info@emv.dk