Tilmelding til Morgendagens Stjerner

Ensemble MidtVest søger talentfulde, unge klassiske musikere fra Midt- og Vestjylland til ”Morgendagens stjerner”.

Tilmelding her! 

Om Morgendagens Stjerner

Morgendagens Stjerner er et samarbejdsprojekt mellem MGK MidtVest, OrkesterEfterskolen, områdets musikskoler og Ensemble MidtVest. I en uge får unge, klassiske musik-elever i Midt- og Vestjylland mulighed for at blive undervist af og spille sammen med professionelle musikere.
Det intense forløb afsluttes med en offentlig koncert på HEART, hvor publikum kan opleve de unge deltagere i samspil med musikerne fra Ensemble MidtVest.

At spille klassisk musik på et højt niveau kræver både mange timers øvning og erfaring med at stå på en scene. Morgendagens Stjerner skaber en platform, som de unge dygtige musikere kan bruge som springbræt til et liv inden for klassisk musik. Hvad kræver det? Hvordan håndterer man nervøsiteten på scenen? Hvordan afvikles en klassisk koncert? Hvilke ”sociale spilleregler” er der mellem de udøvende og publikum? Hvordan føles det, når sidste tone klinger ud, og publikum begynder at klappe? Den bedste måde at få svar på disse spørgsmål er naturligvis ved at spille for et publikum, og at gøre det, så meget man kan. I denne ånd, inviterer Morgendagens Stjerners partnere de unge talenter til at mødes i et inspirerende og opløftende rum, med plads til at more sig, udvikle sine færdigheder og at møde ligesindede igennem musikken. Alt sammen med rådgivning og opbakning fra Ensemble MidtVests musikere, som alle trækker på mange årtiers erfaring fra den klassiske verden.

Den 28. november 2019 inviteres områdets musik-elever til audition på Orkesterefterskolen i Holstebro. Derudfra sammensættes dette års hold af unge talenter, og der aftales et stykke for hver enkelt. Over vinteren øves stykkerne i elevernes egen soloundervisning, og fra 7. februar + den 2., 3. og 5. marts 2020 mødes alle på Orkesterefterskolen i Holstebro for at løfte stykkerne det sidste stykke frem mod koncertdagen. Torsdag den 5. marts 2020 inviteres alle til den afsluttende galla-koncert i koncertsalen på Hernings kunstmuseum, HEART, og her præsenteres publikum for talenternes og de professionelles arbejde med musikken. I koncerten spiller de unge talenter i forskellige små konstellationer sammen med en eller flere af ensemblets musikere i bedste kammermusikalske stil.

Som noget nyt indledes dette års koncert af en række junior-talenter. Hver af de lokale musikskoler udnævner en elev til at repræsentere dem ved koncerten. Morgendagens Stjerner ”junior” skal give også de helt unge elever muligheden for at spille med de professionelle. Områdets musikskoler er Holstebro Musikskole, Herning Musikskole, Lemvig Musikskole og Ikast-Brande Musikskole.

Vi ser frem til igen at møde områdets dygtige unge musikere, og at samarbejde frem mod et brag en offentlig afslutningskoncert på Hernings skønne kunstmuseum HEART!

 

Praktisk information 

Ensemble MidtVest tilbyder talentfulde, unge klassiske musikere fra Midt- og Vestjylland mulighed for fire dages undervisning i kammermusik. Du får dermed chancen for at spille sammen med nogle af Danmarks allerdygtigste kammermusikere. Undervisningen slutter med en offentlig koncert på HEART i Herning. Alle klassiske instrumenter er velkomne.

 

Audition

For at deltage i ”Morgendagens Stjerner” skal du deltage i en audition som foregår torsdag den 28. november 2019 fra kl. 13-17 på OrkesterEfterskolen i Holstebro. Du skal spille et lille stykke: det skal være uden akkompagnatør, men behøver ikke at være et solostykke. Musikere fra ensemblet vil være til stede, og formålet er at udvælge de elever, der kan være med, samt finde passende repertoire. Der er afsat 10 minutter pr. elev. Det hele foregår i en afslappet stemning, og du vil under alle omstændigheder få lidt feedback. Deadline for tilmelding er 11. november 2019 kl. 12.

 

Prøver og koncert

De, som får tilbud om at være med, indgår i et prøveforløb den 7. februar + den 2., 3. og 5. marts 2020 i dagtimerne med afsluttende koncert torsdag den 5. marts 2020 kl. 19.30. Vi melder dit personlige audition-tidspunkt ud den 14. november om eftermiddagen. Undervisningen foregår på OrkesterEfterskolen i Holstebro og den afsluttende generalprøve og koncert på HEART i Herning. 

 

Gæst på OrkesterEfterskolen:

Du har mulighed for at kombinere projektet med at være gæst på OrkesterEfterskolen

I 2 hele dage med overnatning. Ring direkte til Forstander Charlotte Borchorst Faurschou for yderligere info.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Jens-Ulrik på kd.vm1594304800e@kuj1594304800

Ensemble MidtVest · Bitten og Aage Damgaards Plads 2 · 7400 Herning · Denmark · T +45 96 666 777 · kd.vm1594304800e@ofn1594304800i1594304800