Fernisering / fotoudstilling

04.09.2014 / 16:30

Herning, HEART

Billetter: Fri entré

Musikbilleder af Ensemble MidtVest taget af fotografen Caroline Bittencourt udstilles på HEART – Herning Museum of Contemporary Art. Udstillingen åbner torsdag den 4. september kl. 16.30-18.00, hvor vi byder på vin og musikalske indslag.

Caroline Bittencourt Fotografia har over en årrække markeret sig internationalt med sine musikbilleder. Hendes særkende er fravalget af de moderne digitale fototeknikker. I stedet søger Caroline tilbage til fotografiets rødder og bruger således udelukkende analoge kameraer og film, som hun selv fremkalder. For Caroline Bittencourt handler det om musikerne og menneskene – og i den forbindelse finder hun, at den analoge teknologi står mindst ‘i vejen’. I Ensemble MidtVest så Caroline Bittencourt en flok inspirerende musikere og venner, som spiller musik fra Herning til New York med samme flammende passion. En unik gruppe mennesker samlet om musikken på den jyske hede. Caroline Bittencourt gik til opgaven ved simpelthen at placere musikerne i et rum og lade dem interagere. De snakkede uformelt, men mest af alt spillede de musik. Momenterne opstod af sig selv, og Caroline Bittencourt stod klar med sit kamera til at fange dem.

CAROLINE BITTENCOURT, fotograf
Den brasilianske fotograf Caroline Bittencourt (f. 1977) har i løbet af de sidste 15 år etableret sig som en af sin generations førende musikfotografer. I Brasilien har hun portrætteret de vigtigste brasilianske og sydamerikanske musikere, og internationalt har hun arbejdet i New York, London samt mange europæiske lande. Caroline Bittencourt er nu baseret i København, og i Danmark har hun bl.a. taget billeder af Det Kongelige Kapel, DR-Symfoniorkesteret, Den Danske Strygekvartet, Ensemble MidtVest og sangerne Oh Land og Eddie Skoller. I 2012 arbejdede hun over flere uger med dokumentere Det Kongelige Kapels hverdag, og arbejdet mundede ud i fotoudstillingen ”Faces of the ochestra” – over 100 fotografier, som blev udstillet i Operahusets foyer i over et år. Caroline Bittencourt har også haft soloudstillinger på Kirsten Kjær Museet (“Alt er stille, intet er stille”, 2014) samt under Copenhagen Photo Festival (“Spectra”, 2014).

 

Ensemble MidtVest · Bitten og Aage Damgaards Plads 2 · 7400 Herning · Denmark · T +45 96 666 777 · kd.vm1524609147e@ofn1524609147i1524609147